10-jarige ondernemer verrast met recyclingbedrijf

Vanis Buckholz.jpg.492X0 Q85 Crop Smart
Foto: Myrecycler

De 10-jarige Vanis Buckholz leerde over het belang van recycling tijdens een “Earth Day”. Als 7-jarige besloot hij een eigen recycling-bedrijfje te beginnen in zijn woonplaats, Corona del Mar, in Californië (VS). Zijn bedrijf trok zoveel aandacht in zijn woonplaats dat hij vorige week de gemeenteraad mocht toespreken als jonge eco-ondernemer.
Het idee voor zijn bedrijf ontstond terwijl hij aan het rondfietsen was in zijn woonplaats en afval ruimde van de straten, parken en het strand. Hij nam het afval mee om het te recyclen. “Mijn vader en moeder hebben me geleerd nooit te vervuilen, dus afval oppikken was iets wat we altijd al deden. Alleen nu is het onderdeel van het bedrijf.”
Vanis rijdt nog steeds rond op een fiets, nu met een bak erachter. Als het om echt veel herbruikbaar materiaal gaat, roept hij de hulp van zijn vader in die met een truck rijdt. Hij gaat ondermeer langs verschillende restaurants, bedrijven en instellingen.
Vorige week sprak Vanis de gemeenteraad van Corona del Mar toe, waar hij ook lof toegezwaaid kreeg van de burgemeester, Keith Curry: “We hebben in onze stad enkele grote ondernemers. Deze van vanavond is bijzonder jong, maar ik denk dat hij een voortreffelijke ondernemer is.”
Vanis geeft een deel van zijn inkomsten weg aan een goed doel voor dakloze kinderen. “Ik houd van mijn baan. Ik ben een erg gelukkig kind, maar er zijn veel kinderen die niet zoveel geluk hebben”, aldus Vanis.

Bron: Treehugger
Lees ook
Wek goedkoop je eigen zonne-energie op met speciale inkoopactie zonnepanelen
Eerste verticale bos ter wereld bijna klaar in Milaan
Omdenken: hele klas is solidair en trekt jas achterstevoren aan

Over de schrijver

1 gedachte over “10-jarige ondernemer verrast met recyclingbedrijf”

Reacties zijn gesloten.