100-jarige blijft scherp dankzij Nintendo

Bron: hsuyo (Flickr.com)

De Britse Kathy O’Connell is honderd jaar en gezond van lijf en leden. Ze deelt haar geheim: “Ik voel me geen dag ouder dan tachtig. Ik ben in goede gezondheid en ik houd mijn geheugen scherp door met mijn Nintendo te spelen. Ik vind het geweldig en zou niet weten wat ik zonder mijn Nintendo zou moeten.”
Mentale leeftijd
Twee uur per dag speelt deze superoma met haar spelcomputer: “Ik speelde pas geleden Brainfitness en daar kwam uit dat mijn mentale leeftijd 64 jaar is.” Kathy kreeg haar Nintendo van haar dochter Pam toen ze 94 jaar werd. Pam is verbijsterd hoe snel haar moeder het gamen eigen heeft gemaakt: “‘Ik ben erg trots op de manier waarop mijn moeder actief blijft na al die jaren. Ik kocht het zes jaar geleden en ze heeft inmiddels veel games gespeeld. Het houdt haar scherp.”
Nintendo reageert op Kathy’s verhaal: “Het breintrain-spel heeft zijn succes te danken aan het vermogen om hersens en geheugen uit te dagen, ook al speel je het maar een paar minuten per dag. Onze producten zijn ontworpen om gewaardeerd te worden door mensen van alle leeftijden. Mevrouw Connell is hier een goed bewijs van.”
Positief denken
Oma Kathy raadt haar Nintendo aan iedereen aan: “Jonge kinderen zouden ook breinspelletjes op de Nintendo moeten spelen. Dat zou echt geweldig zijn. Deze Nintendo heeft mijn hersens actief gehouden. En dat op mijn leeftijd. Als er een geheim voor een lang leven is, dan is het positief denken en je brein actief houden.”
Bron: Daily Mail
Lees ook
Is de elektrische auto een eco-leugen?
Voedselverspilling motiveert tot vuilnisduiken
Een schone onderbroek is van bamboe

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020