100 topmanagers beginnen LowCarDiet

Low Car Diet
Low Car Diet
Bijna honderd topbestuurders nemen op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, afscheid van hun eigen auto om tien dagen lang het Low Car Diet te volgen. Vorig jaar volgden tien topbestuurders voor het eerst het autodieet. De bestuurders hebben dit jaar ook collega’s ingeschakeld, zodat in totaal bijna 400 mensen op autodieet gaan. Zij mogen zich tien dagen lang verplaatsen met deelauto’s zoals SnappCar en Greenwheels, trein, bus, tram, elektrische scooter, (OV)-fiets of gebruikmaken van flexibele werk- en vergaderplekken.
Een gemiddelde bedrijfsauto staat 23 uur per etmaal stil en vormt een relatief hoge kostenpost voor veel organisaties. Marjan Minnesma van Urgenda: “Het Low Car Diet is een speeddate met de nieuwe mobiliteit, om achter elkaar snel meerdere nieuwe vervoersoplossingen uit te proberen. Het werkt heel verfrissend. Delen en lenen is duurzaam en levert nieuwe inzichten op.”

Start in Amersfoort

Op donderdag 10 oktober 2013 gaat het Low Car Diet officieel van start op het stationsplein in Amersfoort. Om 9.00 uur leveren deelnemende topbestuurders hun autosleutel in bij directeur Marjan Minnesma van Urgenda. Zij kunnen hun weg vervolgen met e-scooters, (OV-)fietsen en deelauto’s die klaar staan, voor het openbaar vervoer kiezen of een vergader- of werkplek gebruiken.
Tijdens het LowCarDiet worden de bijna 400 deelnemers gevolgd en delen ze ervaringen op social media met de twitter hashtag #LowCarDiet. Elke dag verschijnt er een nieuw blog van één van de deelnemers op de website www.lowcardiet.nl. Op zondag 20 oktober krijgen de topbestuurders hun autosleutels terug.

Dertig topbestuurders aanwezig bij de start

Tot de deelnemers behoren Vincent Weijers, directielid van Unilever Benelux, Christa Beaufor, Manager Business Management van ABN AMRO, Radboud Van Hal, inkoopdirecteur van Achmea en Vincent Lokin, bestuurslid van de Rabobank Foundation & Milieu. Christa Beaufort zegt over de actie: “Mijn auto is mijn tweede kantoor. Vanuit mijn betrokkenheid met duurzaamheid wil ik oprecht ontdekken wat alternatieve vervoermiddelen mij kunnen bieden.”

Nieuwe mobiliteit

De nieuwe, duurzame mobiliteit van delen, lenen en flexplekken zijn goedkoper, zorgt voor minder uitstoot en geeft ruimte op de weg en in de stad. Het Low Car Diet is makkelijk gemaakt: één kaart geeft toegang tot vele vervoer- en vergaderopties. Low Car Diet is een samenwerking van Urgenda met Arriva, Connexxion, Greenwheels, GVB, de Nederlandse Spoorwegen, Qbuzz, Regus, SnappCar en Veolia.

Over de schrijver

2 gedachten over “100 topmanagers beginnen LowCarDiet”

  1. Ik ga iedere dag met de fiets op en neer naar het werk. Bezit geen auto dus als het te ver is om te fietsen is ga ik altijd met het openbaar vervoer. Krijg ik nu ook een schouderklopje en kom ik in de krant?

  2. Ze mogen dus 10 dagen lang GRATIS van van alles gebruikmaken.
    Laat me toch niet lachen. De uitkomst is al bepaald waarschijnlijk, namelijk dat ze gaan zeggen dat het heel goed mogelijk is om te leven met deze alternatieven, waarna ze weer met z'n allen in hun veel te (door ons betaalde) grote bolides stappen. Hiermee bereik je NIKS en het is weer een test of we de burger uit de auto kunnen dwingen.
    SCHANDE!!! We worden aan alle kanten belazerd.
    Hufters!

Reacties zijn gesloten.