102-jarige vrouw krijgt volledige beurs voor opleiding

YouTube
YouTube

De 102-jarige Margaret Dunning gaat na 80 jaar weer terug naar school. Ze heeft een volledige beurs gekregen om alsnog haar diploma te halen. De beurs wordt gesponsord door The FRAM Group, een fabrikant van autoproducten, van wie ze ook voor de rest van haar leven gratis auto-onderdelen krijgt. Dunning houdt namelijk niet alleen van leren, maar ook van auto’s en bezoekt regelmatig shows met haar prachtige Packard 740 Roadster uit 1930.

Vroege rijder
Dunning rijdt al bijna haar hele leven auto. Ze groeide op in de buurt van het huis van Henry Ford en haar opa leerde haar al op 8-jarige leeftijd hoe ze een auto moest besturen. Na de middelbare school ging Dunning naar de University of Michigan, maar ze moest haar opleiding stoppen om haar moeder – die weduwe was – tijdens de Grote Depressie te helpen. Nu, bijna 94 jaar en twee Wereldoorlogen later, reist ze het hele land door voor autoshows en mag ze dus alsnog haar opleiding afmaken.
Helpende hand
Dunning krijgt de beurs niet alleen omdat ze dol is op auto’s, maar ook omdat ze het grootste deel van haar leven heeft toegewijd aan het helpen van anderen. Zo doet ze veel vrijwilligerswerk in haar woonplaats, is ze beschermvrouw van het Plymouth Historical Museum en heeft ze haar naam verbonden aan een beurs voor studenten die zich ook inzetten voor anderen. Voor Dunning is de gift een onverwachte, maar zeer welkome verrassing: “Ik ben er ontzettend blij mee. Het voelt voor mij alsof ik een paar jaren heb, die andere mensen niet hebben, en ik ben erg blij dat ik ze door kan brengen in deze prachtige oude wereld.”
Bron: Huffington Post
Lees ook:
Ontdek de kracht van supervoeding
Ook voor de winter: boeren in eigen huis met microgroenten
Man bouwt bounty-eiland van plastic flessen

2 reacties op “102-jarige vrouw krijgt volledige beurs voor opleiding”

Reacties zijn uitgeschakeld.