12-jarige start eigen recyclingbedrijf

Msnbc.com
Msnbc.com

De 12-jarige Sam Klein is al sinds de kleuterschool gefascineerd door afval. Tijdens een van zijn wekelijkse gesprekjes met de plaatselijke vuilnismannen ontdekte hij dat afval na het ophalen niet verdwijnt, maar ergens anders neergegooid wordt. ‘Verschrikkelijk slecht voor het milieu’, aldus Sam. Om de impact van afvalhopen te verkleinen, besloot Sam zijn eigen recyclingbedrijf op te richten: InkCycle Group.
$200 voor cartridges

Sam helpt de plaatselijke vuilnismannen al sinds zijn vierde enthousiast bij hun werk. Toen hij twaalf werd, besloot hij iets anders te gaan doen met zijn passie voor afval. Hij ging zich richten op items die vaak in het afval terechtkomen, maar die ook gerecycled kunnen worden.  Hierbij gaat het vooral om printercartridges die hij ophaalt bij bedrijven uit de buurt. Thuis sorteert hij die cartridges en stuurt ze vervolgens op naar fabrikanten. Die betalen hem per doos tussen de 100 en 200 dollar.
Liefdadigheid
Inmiddels heeft Sam al zo’n $1000 verdiend met zijn bedrijf. Veel jongens van zijn leeftijd zouden dat geld uitgeven aan leuk speelgoed, maar Sam is vastbesloten er iets goeds mee te doen. Daarom doneert hij al het geld dat hij verdient aan liefdadigheidsinstellingen. Daarmee heeft hij het gevoel een ‘klein verschil’ te maken. Wat Sam betreft, is dat nog maar het begin: hij wil zijn bedrijfsactiviteiten in de toekomst verder uit gaan breiden, zodat hij hiermee nog meer mensen kan helpen.
Bron: Treehugger.com
Lees ook:
Nu overstappen op elektrisch autorijden of wachten op het alternatief?
Tom Vroemen: “Iedereen kan investeerder of ondernemer zijn”
Handig: Puma neemt je oude schoenen terug