14-jarige jongen geeft dorp electriciteit met windmolen van afval (video)

Sommige verhalen zijn ontroerend inspirerend. Bijvoorbeeld het verhaal van William Kamkwamba. In Malawi, een land waar niets leek te zijn, zelfs geen hoop, bouwde hij een windmolen uit afval en veranderde zijn eigen leven, maar ook dat van zijn hele dorp. Ga heel even zitten voor deze video’s. Je krijgt er zeker energie van.

Dit jaar kwam de documentaire “William the boy who harnessed the wind” uit. Het traceert de opmerkelijke ontwikkeling van William: van lokale windmolen bouwer tot internationale bekendheid:

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Duurzaam beleggen of groen sparen? Zo maak je een goede keuze
Zelf geld verdienen met wind

Over de schrijver

4 reacties op “14-jarige jongen geeft dorp electriciteit met windmolen van afval (video)”

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Het filmpje van William Kamkwaba (op TED) wil ik graag via digibord in de klas laten zien.
  Helaas is een deel van de website + de fullscreen-button verstopt achter de middenstrook van uw website, zodat slechts deel van de film zichtbaar is.
  Kunt u de website aanpassen? Dan kan ik de leerlingen dit geweldige verhaal ook laten zien!

  Alvast dank,

  Geertruida Steenhuis

 2. Wanner begrijpen de mensen dat er meer is alz geld te maken. Ik heb tranen in de ogen wanneer ik dit zie. Ik was heel lang in afrika en ik heb geholpen waar ik kont. Waarom grijpt afrika niet de kansom groter te worden. Ah ja, de groote ondernemen die daar geld maken. Waarom heeft niet iedere mens het zelfde wat wij de basis noemen. Beleachelijk wat wij klagen over dit en dat. Mensen word eindelijk wakker en doet iets.

Reacties zijn uitgeschakeld.