Gezonde voornemens? Negeer deze adviezen van supersterren

Bron: Flickr.com – SpreePix-Berlin

Sterren worden vaak gezien als trendsetters, maar sommige trends kunnen we beter niet volgen. Onderzoekers van de SAS (Sense about Science) onderzochten dieet- en bewegingstips van beroemdheden en brachten hun jaarlijkse lijst met slechte tips uit. Hiermee willen ze de sterren laten inzien waar ze de fout ingaan en zorgen dat het publiek niet zomaar alles gelooft wat de sterren zeggen.

Dieettips van de sterren ontkracht
Sterren willen vaak onrealistisch dun zijn en hebben de meest vreemde trucs om hun ideaalgewicht te bereiken. Zo overleefden Ashton Kutcher, Demi Moore en Naomi Campbell twee weken op ahornsiroop, citroensap en peper. “Het is goed om je lichaam eens in de zoveel tijd te reinigen,” aldus het topmodel. SAS geeft aan dat deze methode nooit wetenschappelijk bewezen is.

Girls Aloud-lid Sarah Harding gooit houtskool over alles dat ze eet. “Het smaakt nergens naar en het absorbeert alles dat slecht is in jouw lichaam,” vertelt Sarah over haar dieetmethode. Chemisch wetenschapper Dr. John Elmsley geeft commentaar: “Houtskool absorbeert inderdaad toxische moleculen. Maar alleen wanneer het wordt gebruikt in gasmaskers en bij afvalwater. Bij voeding is het overbodig, het lichaam is prima zelf in staat om schadelijke stoffen af te voeren.”

Tips namens SAS
SAS publiceerde niet alleen de lijst met slechte gewoontes, maar ook een lijst met gemakkelijk te onthouden tips:
– ‘Detox’ is een marketing mythe: ons lichaam doet het zonder dure drankjes en dieet
– Lichamelijke functies vinden plaats zonder extra stimulans.
– Energie en en een goede conditie krijg je door voeding en lichaamsbeweging.

Bron: Reuters.com, mnn.com, senseaboutscience.org.uk

Lees ook:
– Stuur eens een tuin op
– Man verdient 1 miljoen met strijd tegen spam
– In 2014 vliegen vliegtuigen op gras

2 reacties op “Gezonde voornemens? Negeer deze adviezen van supersterren”

  1. Puur Natuurlijke producten kunnen geen kwaad.

    Waarom gaat het stukje niet over het feit dat veel bekende mensen vaak reclame maken voor allerlei Chemische, ongezonde, giftige, milieu-onvriendelijke troep dat vaak ook nog op dieren is getest en de producenten ervan vaak ook nog arme mensen uitbuiten en aan oneerlijke handel doen…
    Zoals bijvoorbeeld L'Oreal.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020