Help, mijn kind is te dik! RTL4 en Voedingscentrum vechten tegen overgewicht

Bron: Flickr.com – [email protected]

Het Voedingscentrum en televisiezender RTL4 zijn een samenwerking aangegaan om overgewicht bij kinderen te verminderen. Het Voedingscentrum informeert en stimuleert de consument tot een gezonde, veilige en duurzame keuze van eten en drinken. Daarnaast stimuleren ze de voedselindustrie tot het creëren van een meer gevarieerd aanbod op het gebied van eten en drinken. Hun nieuwe doel is dus overgewicht bij kinderen verminderen. Ze hebben in RTL4 een partner gevonden om dit gevecht aan te gaan.

De basis voor een gezonde leefwijze is voor alle leeftijden gelijk: gezond eten en lekker veel bewegen. Maar kinderen tussen hun 4e en 18e jaar maken lichamelijk en geestelijk een enorme ontwikkeling door. Overgewicht bij deze leeftijdscategorie zit in een klein hoekje: er is de hele dag door eten beschikbaar en de kinderen zitten veel meer.

Help, mijn kind is te dik!
Voor ouders die willen weten of hun kind overgewicht heeft, is er een online platform en een test op www.onskindistedik.nl. Deze website hoort bij het televisieprogramma: ‘Help, ons kind is te dik’, dat op donderdagavond wordt uitgezonden op RTL4. Het Voedingscentrum werkt mee aan dit platform.

Maar het Voedingscentrum doet meer: bijvoorbeeld het uitbrengen van een boek met alles over gezond eten en bewegen met kinderen van 4 tot 18 jaar. Dit boek helpt ouders om thuis een gezonde basis te creëren voor schoolgaande kinderen.

Speel de quiz: hoe houd je jouw kind op gezond gewicht?

Bekijk de gallery: 6 tips om je kind op gezond gewicht te houden

Bekijk het dossier: Zo houd je kinderen op gezond gewicht

Bron: Voedingscentrum.nl

Lees ook:

In de IJsherberg komt zelfs het ijs van waterbuffels

Plastic tasjes verdwijnen uit de supermarkt

Bitter fruit in de Albert Heijn

7 reacties op “Help, mijn kind is te dik! RTL4 en Voedingscentrum vechten tegen overgewicht”

  1. sommige kinderen hebben gewoon erg snel aanleg ervoor om dik te worden en het is niet altijd de schuld van de ouders, kijk maar naar traktatie's op school, als ze met een vriendje meegaan uit school, een kind van 8,9, 10 jaar en soms nog ouder kunnen de verleideing gewoon weg niet weerstaan als ze bv. bij een vriendje een zak chips krijgen, zeggen ze echt geen nee, als er een kind snoep trakteerd op school, gaat een kind echt geen nee zeggen, dus het is echt niet altijd de schuld van de ouders, maar het kan ook aan vele andere factoren liggen waarom een kind te dik kan zijn.

  2. Vind het echt te gek voor woorden dat je als ouder zijnde het zo ver laat komen! Dit is ook niet de schuld van de kinderen, maar van de ouders. Ik snap echt niet dat je je kind dat aan kan doen. En nu moeten ze "voor straf" door iets wat de ouders hun schuld is afvallen.
    Het had nooit zover hoeven komen, ze hebben niet een beetje overgewicht, maar dit had veel eerder verholpen kunnen worden als de ouders de kinderen niet hadden volgestouwd met snoep en vette dingen.
    Sorry en als ik dan zie dat een moeder stiekem snoep heeft verstopt, omdat ze het anders zielig vindt voor haar kind, dat is echt te bizar voor woorden.
    Blijkbaar wil ze haar kind niet helpen, maar alleen maar verder de vernieling inhelpen.

  3. Het programma is op zich erg goed Niets beter dan kinderen al in dit statium beter om te leren gaan met voeding en hierin uiteraard de ouders te begeleiden omdat deze de gevolgen van het bereiden en voorzetten van niet zo gezond eten in de hand hebben en zich er niet van bewust zijn dat hierin de kern van de problemen ligt Nicollette van Dam is ook in dit programma een erg doortansdende vrouw die op een lieve, speelse manier de kinderen begeleid. Mooie op het kind afgestemde gesprekken voert waarbj zij zich goed in ze kan verplaatsen. Marije van Asdonk daarintegen komt in dit programma echter over als een autoriteit en staat ver van het warme en begripvolle contact naar deze kinderen en ouders. (een wat ongeloofwaardig aspect hierin is dat Marije wel wekrkt als obesitasdeskundige maar toch duidelijk zo'n 8-10 kilo overgewicht heeft en dan mijns inziens haar meer dan strenge en hooghartige houding niet kan rechtvaardigen. Het is o.a. ook te zien aan de lichaamstaal van de ouders en andere mensen waartegen ze spreekt: meestal doen deze direct hun armen over elkaar (is afsluiting, weerstand) Jammer dat er voor dit programma niet is gekozen voor een persoon met een warmere persoonlijkheid met meer inlevensvermogen

Reacties zijn uitgeschakeld.