Groente en fruit eten maakt je aantrekkelijk

3523627575 B704D966D3
Foto: Nina Matthews Photography, Flickr

Wil je een alvast een gezond kleurtje op je gezicht? Eet dan meer groenten en fruit. Volgens wetenschappers van de Universiteit van Nottingham zorgt een speciaal soort anti-oxidanten voor een licht gebruind effect. Uit de studie blijkt ook dat je daarmee aantrekkelijker wordt.

Een van de onderzoekers, Dr. Ian Stephen, gaf studenten twee maanden lang vijf extra porties groente en fruit per dag. Na die periode moesten de studenten foto’s van zichzelf beoordelen. Wat bleek? De studenten vonden zich het meest aantrekkelijk op de foto’s die na het groente en fruit dieet genomen waren.

De verklaring voor dit effect heeft te maken met een speciaal soort anti-oxidanten, “carotenoïden”, die in groente en fruit te vinden zijn. De carotenoïden zorgen ervoor dat je meer rode en gele kleurtonen in je gezicht krijgt — oftewel: je ziet er minder bleek en gezonder uit.

Volgens Dr. Stephen is het goed nieuws dat groente en fruit je gezond én aantrekkelijker maken. “Het is beter voor je dan in de zon liggen. En je verbrand niet met groente en fruit!”

Bronnen: Universiteit van Nottingham, BBC news, Treehugger

 

Lees ook

Over de schrijver

3 reacties op “Groente en fruit eten maakt je aantrekkelijk”

  1. Dat eeuwige gezeik van deze groenen ,, jezus ik mijn kinderen en kleinkinderen blijven vlees en ander troep eten naast onze groente porties en fruit

Reacties zijn uitgeschakeld.