Gratis vakanties voor minima

Foto: Vincent Teeuwen (Flickr)

De stichting Vakantiebank uit Roden (Drenthe) geeft vierhonderd gratis vakanties weg aan mensen die voor lange tijd zijn aangewezen op een minimuminkomen. Dat heeft de stichting, een initiatief van kampeerhal De Vrijbuiter uit Roden, vandaag bekendgemaakt. Het initiatief is bedoeld voor minima uit heel Nederland.

Baal je dat je al geboekt hebt?

Bron: AD

Over de schrijver

6 reacties op “Gratis vakanties voor minima”

 1. Christiaan Van Den Bosch

  Hoi ik ben Christiaan woon samen met mijn vriendin en 3 kinderen !zitten door omstandigheden al 20 jaar in de minima vakantie heeft er voor ons nooit echt in gezeten ! Zou fijn zijn als dat wel eens kon !

 2. Ik sluit me bij de dames aan. Ik zit al 6 jaar thuis ivm zware depressie en honderden netto euro’s achter uitgegaan in inkomen. Mijn hypotheek is het zelfde gebleven en uit noodzaak mijn energieverbruik in de winter verlaagd naar 17 graden met een dikke vest aan om niet te verkleumen. Laat staan om eens iets leuks te kunnen kopen. Ik voel me hierdoor nog depressiever en een lozer. Na lang wegen de stappen ondernomen om hulp aan te vragen bij voedselbank. In plaats van 6 jaar een vrijwel lege koelkast is hij nu gevuld en kan ik elke kiezen wat ik wil eten en hierdoor hoef ik niet meer in de winkel te lopen met een rekenmachine in mijn hoofd, bang om te veel boodschappen in mandje te doen. Moest rondkomen met 15 euro per week. oordelen over mensen is zo gemakkelijk. Verrotte maatschappij

 3. Frissewind je hebt geen idee waar je het over hebt. Jammer dat mensen niet verder kijken dan hun neus lang is. Ik zou graag eens willen ruilen met iemand die een grote mond heeft over dit soort dingen.
  Want ik zou er alles voor over hebben om een normaal leven te hebben. Lekker werken en een keer in de winkel kleren kunnen kopen, of niet in de supermarkt moeten tellen of ik het wel red met betalen van eten.
  En nog heb ik het nog niet eens over dat ik lichamelijk ook nog eens niets meer kan, maar wel een dochtertje moet opvoeden. En 60 euro per week om van te leven dus als mijn dochtertje griep heeft dan neusspray en dat soort dingen niet kunnen kopen omdat je anders niet meer kan eten.
  Jammer dat in Nederland het ikke ikke ikke beleid nogsteeds is, mensen zouden elkaar eens moeten helpen ipv veroordelen !!!

Reacties zijn uitgeschakeld.