Baas Al Jazeera: deze revolutie zal tot echte democratie leiden

Wadah Khanfar, het hoofd van Al Jazeera, geeft een ‘diep optimistische kijk’ op wat er gebeurt in Egypte, Tunesië, Libië en daarbuiten. Volgens hem is de brede burgeropstand de meest historische gebeurtenis waarvan zijn zender ooit verslag heeft gedaan. ‘Dit krachtige moment, toen mensen zich realiseerden dat ze uit hun huizen konden stappen en vragen om verandering.’

Hij is ervan overtuigd dat een nieuwe generatie Arabieren is opgestaan die beter is opgeleid, en zelf met succes een democratiseringsproces tot stand kan brengen, dat zijn oorsprong vindt in de wensen van de bevolking zelf, en niet is opgelegd door buitenlandse militaire krachten.

Via: Ode.nl

Over de schrijver

3 reacties op “Baas Al Jazeera: deze revolutie zal tot echte democratie leiden”

  1. Die Roshana is een rare, maar vooruit !
    Haar blog heeft ook een zeer interessante discussie opgeleverd. Honderden reactiesop dat blog . Die moet u zeker lezen. Vernietigend voor de Islam. Het is te hopen dat de revolutionairen in de moslimlanden ook gaan beseffen dat de Islam de grootste hinderpaal is voor hun vooruitgang, net zoals het christendom dat honderden jaren geleden in Europa was. Een renaissance en verlichting zouden de moslim zeker bevrijden van hun angsten en ketenen, die hen in de duistere middeleeuwen houden.!

Reacties zijn uitgeschakeld.