EU: diesel- en benzine-auto’s moeten de stad uit

In een spraakmakend plan spreekt de EU de ambitie uit om in 2050 auto’s van de weg te hebben die rijden op fossiele brandstoffen. Europa heeft al de hoogste brandstofbelastingen, er wordt in kleinere auto’s gereden en meer gewandeld of met het OV gereisd dan in de rest van de Westerse wereld, maar volgens de commissie kunnen de klimaatdoelstellingen alleen gehaald worden als fossiele brandstofauto’s “geheel uit de stad verdwijnen”.

De white paper van de commissie is volgens de Scientific American het meest ambitieuze vervoersplan ter wereld om CO2-uitstoot te reduceren. Dat moet ook wel, volgens de commissie, want een nieuwe infrastructuur kost jaren om te bouwen. De keuzes van vandaag bepalen het vervoer van 2050. Om de doelstellingen te behalen rept het plan van ‘A Single European Transport Are’ waarin de muren tussen verschillende landen en transportvormen zijn afgebroken.

Bron: Scientific American

Over de schrijver

3 reacties op “EU: diesel- en benzine-auto’s moeten de stad uit”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020