1800 mensen verwelkomen de lente met anti-zwerfvuilactie

3390432398 E87298Ec95
Foto: Fernando García Redondo, Flickr

Peter Smith, oprichter van Stichting Klean, vindt dat zelf actie ondernemen stukken leuker is dan klagen. Dus verzon hij een manier om iets aan het probleem van zwerfvuil te doen. Hij startte de actie “Verwelkom de lente”. Het idee is dat iedereen morgen, 1 dag voor de lente, 1 stuk zwerfvuil opraapt. Als alle Nederlanders meedoen scheelt dat een gigantische berg van 16,7 miljoen stukken zwerfvuil.
Op dit moment hebben zich via facebook meer dan 1800 mensen aangemeld om mee te doen. Dat is meer dan vorig jaar toen er 1400 mensen zich hadden opgegeven. Maar het kan natuurlijk nog beter: geef jezelf hier op en schroom niet om ook je vrienden uit te nodigen. Ook met twitter kun je aandacht geven aan de actie met hashtag #VDL2012.
Er zijn nog meer manieren om de lente te verwelkomen:
Laat de zon voor je werken
De lente is de tijd voor nieuwe plannen. Wil je niet alleen genieten maar ook geld verdienen aan de zon in 2012? Hier kun je makkelijk checken hoeveel zonnepanelen je maandelijks kunnen opleveren.
Maak van je tuin, balkon of muur een groen paradijs
5 tips om je balkon of tuin lenteklaar te maken
De 5 makkelijkste groentes om zelf te verbouwen
Dossier tuinieren
Laat je inspireren door de koeiendans
Op verschillende boerderijen in het land kun je de eerste keer dat de koeien weer de wei ingaan meemaken. Het enthousiasme van de koeien brengt je gegarandeerd in een lentestemming. Zoek op google naar “koeiendans” voor adressen. Ook de site van Friesland Campina vermeldt een aantal open dagen.

Bron: Klean

Over de schrijver

1 gedachte over “1800 mensen verwelkomen de lente met anti-zwerfvuilactie”

  1. Dat doe ik altijd al, op weg naar de supermarkt en of terug. Of ik vraag die pauze-houdende scholieren vriendelijk of ze straks hun chipszakken/energydrinkblikjes e.d. even in de prullenbak willen gooien. Heb eigenlijk nooit een ander antwoord ontvangen als 'Natuurlijk mevrouw'. : )

Reacties zijn gesloten.