5 dodelijke ziektes die (bijna) de wereld uit geholpen zijn

Bron: Sanofi Pasteur (flickr.com)

Binnenkort zal het pokken-virus echt verleden tijd zijn. Ministers van volksgezondheid uit de hele wereld hebben namelijk afgesproken om de laatste bekende voorraden van het virus binnen drie jaar te vernietigen. Het virus bestaat alleen nog in laboratoria, waar het wordt gebruikt voor onderzoek.

Stadia van uitroeiing
In 1997 heeft de Global Health Community vier fasen van uitroeiing gedefinieerd om het verschil tussen mondiale doelstellingen en regionale iniatieven te definieren.
– Controle: het verminderen van infecties, dood en ziekte als gevolg van een virus. Het ‘aanvaardbare’ niveau van de ziekte kan per regio verschillen. Consistente en duurzame behandelingen zijn nodig om aanhoudende daling van de ziekte te garanderen.
– Eliminatie: vermindering van het aantal gevallen en nieuwe infecties tot nul. Inspanningen richten zich vaak op een bepaald geografisch gebied waar de ziekteverwekker het meest voorkomt. Blijvende maatregelen zijn nodig om ervoor te zorgen dat de ziekteverwekker niet opnieuw opduikt.
– Uitroeiing: permanente wereldwijde afschaffing van een virus in de natuur en geen nieuwe besmettingen. Het virus bestaat alleen nog in laboratoria.
– De laatste fase is uitdoving. Het virus bestaat nergens meer: niet in de natuur of in het laboratorium.

Vaarwel virus
Dankzij deze vier fasen zijn we op de goede weg met uitroeiing van een aantal hardnekkige en dodelijke virussen. Zo worden ziekten als malaria en tbc al onder controle gehouden in fase 1 en bestaan lepra, tetanus en polio alleen nog in de eliminatie-fase. Het pokken-virus zal straks als eerste virus in fase 4 komen. Vaarwel virus, tot nooit meer ziens.

Bron: medicalsearch.com.au, globalhealth.org

Lees ook:
Extreem groen: de non-computer
Amsterdamse burgers willen miljard euro voor groene economie
Vervuild zwemwater levert brandstof voor je auto

15 reacties op “5 dodelijke ziektes die (bijna) de wereld uit geholpen zijn”

 1. Vandaag (8-9-2011) staat de teller op 17753 ( of inmiddels al weer meer) aanslagen gepleegd door moslims . Dit alleen gerekend vanaf 9-11-2001. Daarbij zijn tienduizenden doden gevallen en honderdduizenden gewonden. http://www.thereligionofpeace.com/
  In 1400 jaar Islam is er vastgesteld dat 280 miljoen (!) dodelijke slachtoffers zijn gevallen tengevolge van deze "godsdienst van de vrede".En dan hebben we het nog niet eens gehad over het veelvoud aan gewonden . Dát is nog eens een gevaarlijk "virus".!

 2. Ik ben het met Ron eens . De moslims verpesten alles. Op de hele wereld. Het is letterlijk een dodelijke ziekte.
  Dit MOET gezegd worden, ook al vinden de dhimmis, politiek-correcten en cultuur-relativisten dat niet leuk.
  Het is de waarheid

 3. Het zou goed zijn als de mensen eerst zelf eens goed de geschiedenis zouden bestuderen aangaande de zaken die ze nu zo onnadenkend en kritiekloos herhalen.
  Edward Jenner was geen arts, zijn koepokvaccin tegen menselijke pokken (twee totaal verschillende entiteiten) werkte niet, en was bovendien de eerste genetische vermenging van menselijk en dierlijk DNA, plus de opmaat naar de epidemie van kanker van vandaag.
  Pokken was een ziekte die werd verspreid door de bedwants, niet door de lucht en niet van persoon tot persoon (Dr. Campbell). Pokken kwamen vooral voor na een mislukte oogst, de ziekte kreeg de kans door een lage vitamine C status onder de bevolking, en was met vitamine C eenvoudig te moduleren… zoals zovele infectieziekten, tot polio aan toe!
  Net als Jenner met zijn koepokvaccinaties had ook Louis Pasteur met zijn antrax-, en rabiesvaccinseen absoluut rampzalig track record, terwijl zijn microbentheorie in de microbiële realiteitnog nimmer een plaats heeft weten te veroveren.
  Niettegenstaande deze beide diepgaande mislukkingen baseert de Westerse geneeskunde zich op de essentiële misleidingen van Jenner en Pasteur onderwijl gretig uitkijkend naar de winsten vanuit de daardoor tot levenslang veroordeelde clientèle: de nietsvermoedende burgers…
  Dat menselijke pokken nog steeds in verband worden gebracht met de bedwants, moge blijken uit de creatie van een genetisch gemanipuleerd pokkenvaccin, kort nadat de bedwants ineens in grote getale opdook in de grote steden va AMerika. Zie mijn artikel ‘De terugkeer van de Bedwants’ op http://www.desireerover.nl/?page_id=564

 4. Al 5 dodelijke ziektes bijna de wereld uit geholpen !
  Dan wordt het nu tijd om de meest dodelijke ziekte de wereld uit te helpen. Dat is de islam.

  1. Verbeter de wereld en begin bij jezelf!
   (En dat betekent: de wereld zou ook een stuk beter zijn zonder types zoals jij… Die het hier verpesten!)

   1. Dit is nu het verschil tussen jou ( een moslim? of een moslimverdediger?) en mij.
    Ik wil een fascistische ideologie van de wereld verwijderen, maar jij wilt een mens (wel een ongelovige hond!) van de wereld verwijderen (vermoorden?).

 5. Kan niet tegen onzin

  TBC wordt helemaal niet onder controle gehouden. Het aantal gevallen neemt enorm toe, en de ernst van de gevallen ook (antibiotica resistente stammen), en er is ook geen vaccin.

  1. Zo worden ziekten als malaria en tbc al onder controle gehouden in fase 1 en bestaan lepra, tetanus en polio. denk ook aan bijv thyfus en de pest.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020