2 miljoen voor onderzoek “stopcontact op zee”

Windpark op zee. Foto: Enecomedia

Een consortium van negen partijen, waaronder Nuon, de Rijksuniversiteit Groningen en ECN, doet de komende vier jaar onderzoek naar verlaging van de kostprijs van windenergie door ontwikkeling van een innovatieve elektriciteitsinfrastructuur op de Noordzee. De Nederlandse overheid heeft vorige maand 2 miljoen euro subsidie in het kader van Topteams Kennis & Innovatie aan dit innovatieve ‘stopcontact’ project toegekend.
(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
Het consortium gaat onderzoeken hoe technische oplossingen, aanpassing van internationale wet- en regelgeving en nieuwe financieringsmodellen windenergie goedkoper kan maken. Ondermeer door de elektriciteitsinfrastructuur van verschillende landen met elkaar te verbinden via één kabeltracé, een zogenaamde Interconnector, is de verwachting dat de kostprijs naar beneden gaat. Door de Interconnector is de energie flexibel inzetbaar in het land dat het op dat moment nodig heeft.
Bron: Grontmij, gevonden via Duurzaam Nieuws

Over de schrijver