De Flevolandse familie Crébas uit Emmeloord die niet lang geleden spectaculair in het nieuws kwam door de verkoop van Marktplaats.nl waarvoor zij 225 miljoen euro opstreken, komt met een prikkelend initiatief: de productie van brandnetelvezels voor het maken van een kledinglijn, waarin onder andere broeken, shirts, sjaals en tassen ondergebracht worden.
Onder de naam Brennels investeert de familie Crébas maar liefst 10 miljoen euro in dit brandnetelavontuur.

Familie Crébas, bekend van Marktplaats en Het Goed, heeft veel ervaring in de detailhandel en verkoop via internet. In 2004 gingen ongeveer 500.000 stuks kleding over de toonbank bij de twaalf Het Goed Winkels. Via Marktplaats werd verleden jaar voor 2 miljard aan goederen verkocht.

In september van dit jaar zullen er een miljoen stekken geplant worden op 40 hectare grond. In 2006 en 2007 zal er nog eens hectare extra geplant worden. Omdat ze willen voorkomen dat de stof van brandnetelvezels direct in de alternatieve ecohoek wordt gestopt, laat Bob Crébas een belevingscentrum aanleggen van honderd hectare groot.

Overigens worden de welbekende ‘brandharen’ niet worden gebruikt in de verwerking tot vezels (alleen de stelen)…

In het voorjaar van 2006 zal de eerste kledingcollectie van brandnetelstof gepresenteerd worden. De eerste collectie gaat bestaan uit 5000 stukken die via internet te koop zijn en in de nog te openen winkel Brennels in Arnhem.

Brennels gaat voor de kledingcollectie in zee met de ontwerpers Pim Kramers en Jaq Volkman van Unicips, die al jarenlang unieke mode ontwerpen. Vanuit verschillende disciplines heeft Lavendel B.V. en team en een netwerk geformeerd om de wereld van brandnetelstof- en kleding te voorzien. De gezamenlijke partners zorgen voor het productieproces, van teelt tot draagbare kleding.

Helaas, op www.brennels.nl is nu nog niets op te vinden.