Vroeger was de rolverdeling heel gemakkelijk. De man verdiende de kost en de vrouw zorgde dat zijn was gedaan werd, zijn kinderen opgevoed en zijn eten klaar gezet.

Tegenwoordig zijn die rollen niet meer zo gemakkelijk te onderscheiden en steeds meer vrouwen zijn de kostwinner van het huishouden. Dat deze ommekeer kritiek oplevert, was te verwachten. ‘Kinderen horen niet in de creche’, ‘vrouwen moeten thuisblijven’ zijn enkele van deze veelgehoorde, conservatieve meningen.

Maar nu is er goed nieuws voor de werkende, getrouwde, vrouw! Het idee dat een vrouw met een baan buiten de deur haar gezinsleven op het spel zet is wetenschappelijk onderuit gehaald. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat werkende vrouwen tot 50% minder kans hebben op een echtscheiding. Het positieve effect zou vooral komen doordat het gezinsinkomen stijgt wanneer een vrouw een baan buiten de deur heeft.

ÂÂ