Het wordt tijd dat we de liefde weer in praktijk brengen, vinden de mensen achter globalorgasm.org. Zij organiseren de Annual Synchronized GlobalOrgasm for Peace Day: als morgen zoveel mogelijk mensen tijdens een orgasme even aan de wereldvrede denken, geeft dat het energieveld van de aarde een positieve boost. Ik geloof er niet zo in — maar het lijkt me niet veel onzinniger dan de nieuwste plannen van Bush

“WHY? To effect positive change in the energy field of the Earth through input of the largest possible surge of human energy a Synchronized Global Orgasm. There are two more US fleets heading for the Persian Gulf with anti-submarine equipment that can only be for use against Iran, so the time to change Earth’s energy is NOW!” (bron: globalorgasm.org)

Energievelden, positieve energie, tantra, wereldveranderende meditatie — het is allemaal bijgeloof overgoten met een zoete semi-wetenschappelijke suikerlaag. Maar er zijn meer mensen die zich er schuldig aan maken. Bush bijvoorbeeld. Hij denkt dat de problemen in Irak op te lossen zijn met meer soldaten. Klinkt dat niet als een sprookje?

De VS moeten de zaken in Irak anders aanpakken. Alan Krueger, een professor aan Princeton University denkt dat het beleid van de VS de oorzaak is van terrorisme. Met name de aanwezigheid van soldaten in het Midden Oosten motiveert zelfmoord terroristen. Aanslagen zijn een gevolg van politieke spanningen, en niet van armoede. Maar zolang Bush president is, denk ik niet dat er wezenlijke wijzigingen in het beleid komen. Vrede stichten, respect tonen voor lokale verhoudingen, inzien hoe complex problemen zijn, dat zijn zaken die niet passen in het schema van simpele oplossingen van Bush.

De war on terror kan alleen met een positief beleid worden gewonnen, vinden de mensen achter globalorgasm.org. Make love not war. Daarin geven zelfs wetenschappers hen gelijk…