Ik begin me zorgen te maken over het imago van de meidenband K3. In januari 2006 jaar plaatsten we het nieuwtje dat hun nummer “oma’s aan de top” een dubieuze oproep tot massamoord bevat. Vandaag — gek genoeg een jaar later — werd het nieuwtje opgepikt door MSN.nl: een link naar hetkanWel stond enige tijd op de voorpagina van Neerlands best bezochte website met als gevolg een vertienvoudiging van de bezoekersaantallen. En dat is nog niet alles: vandaag was zelfs op het TV programma “De wereld draait door” een filmpje te zien over wat er gebeurt als je K3 achterstevoren draait. hetkanWel is natuurlijk dankbaar voor de bezoekersaantallen, maar maakt zich toch wel zorgen over eventuele gebroken kinderhartjes.

In de reactiebak van onze post over K3 vonden we de volgende comment van Britt:

hoi ik ben 10 en ik hou va, k3 en ik vind het erg dat jullie het omdraaien het is niet grote massamoord maar omasaandetop

Dit zet ons wel aan het denken, want sommige mensen nemen de post wel erg serieus. Wij vinden het erg grappig dat er mensen zijn die liedjes achteruit draaien en er dan van alles in (menen te) horen. Het is de vraag of er echt wat te horen valt. Robin hoort bijvoorbeeld geen “massamoord”, maar “boterhammenworst”.

Maar we denken absoluut niet dat er sprake is van kwade opzet van de kant van K3. Beste mensen, ons advies is: lach om de gekke dingen die je kunt horen als je liedjes achterstevoren draait. Lach nog harder als mensen serieus geloven in wat ze denken te horen. En blijf hetkanWel bezoeken: de ideale mix van humor en nieuws over hoe het anders kan.