bullshit_1920951b.jpgIk heb altijd moeite met vergaderingen. Zeker die éllenlange van drie uur of meer. Of die hele dagen duren. Van die vergaderingen met woorden waarvan je vermoed dat men ze zelf niet eens begrijpt. Ik werk op een kantoor, dus ik ontkom er niet aan. Die ellenlange vergaderingen. Ik ben een keer in slaap gevallen. Oké, dit was niet bij mijn huidige werkgever, maar een jaar of vier geleden. Ik heb een excuus hoor: het was vreselijk heet buiten en we zaten met twaalf man in een klein kamertje zonder airco. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat echt niemand het gezien heeft en ik heb me toen ongans gegeten in suikerklontjes.

Bovenstaand is natuurlijk niet echt goed voor je imago op je werk, zéker niet als je salarisverhoging en een groter kantoor wilt. Nu is daar iets op gevonden. Het bestond al even, maar ik wilde het toch nog even onder de aandacht brengen. De Bullshit Bingo!

Je maakt een een bingo kaart, vult de woorden in waarvan je verwacht dat ze woorden gebruikt en elke keer dat er een een ‘bullshitwoord’ gebruikt, dan mag het hokje worden afgevinkt. Wie het eerst de kaart vol of vijf op een rij heeft, roept heel hard ‘bullshit!’ en is winnaar.

Toch slim, je blijft bij de les en de vergadering wordt er ook wat leuker van.

(Er is één klein probleem die ik met deze bingokaart heb: ik kan er nu niet echt mee instemmen dat ‘Human Resources’ gewauwel is. Dat zou wat hypocriet zijn, gezien het feit ik HR functionaris ben. Maar dat terzijde!)