Heb je die enge filmpjes op Youtube en elders al gezien, waar jongens een fles cola leeggieten over een hamlapje en er allemaal wormen uitkropen? Brrrrr! De eerste keer denk je: tja, Amerikaans vlees. Maar na een paar van die filmpjes bekruipt je toch de vraag hoe het met ons vlees is gesteld.

Aan de andere kant: dat vlees wordt toch gecontroleerd? En de maden die je op deze video’s er uit ziet kruipen zouden via vliegeneitjes moeten zijn ingebracht. Dat zou een enkele keer kunnen gebeuren, maar op zo’n grote schaal?

Even googelen. Er moet toch iemand zijn die daar wat zinnigs over zegt? En ja hoor, het broodje aap-verhaal was er eerder dan de filmpjes. Het blijkt een combinatie van horrorverhalen over varkens en horrorverhalen over de zuurgraad van Cola. Voor zover er parasieten in vlees zitten zijn die veel kleiner, en gaan ze dood door vlees goed te doorbakken.

Gelukkig. Vanavond een lekker varkenslapje op de goede afloop.