Beperkt houdbaarAls je het nog niet gezien hebt, nu gaan kijken: de documentaire “beperkt houdbaar” van Sunny Bergman. De documentaire laat indringend zien hoe idioot gefixeerd onze maatschappij is op een perfect uiterlijk. Wij, vrouwen en mannen, spiegelen ons dagelijks aan gephotoshopte reclames die ons voorspiegelen dat wij eigenlijk lelijk, vadsig en bleek zijn. Of in de woorden van iemand uit de docu:

“Ons schoonheidsideaal is science fiction. We spiegelen ons niet meer aan de 5% van de mensen die we mooi vinden omdat ze lang, slank en fijngebouwd zijn. We spiegelen ons aan een ideaal dat in werkelijkheid nergens bestaat, dat we zelf gemaakt hebben.”

De documentaire “Beperkt houdbaar” kun je bekijken op de site van de vpro. Hij is gemaakt door Sunny Bergman. Op de site www.beperkthoudbaar.info kun je een manifest ondertekenen tegen de pornoficatie van seksualiteit en het vrouwelijke schoonheidsideaaal.

PS voel je je niet lekker in je vel zitten, ga dan eens naar http://www.iwanexstudio.com/ (zie ook deze post op hkW van Tjerk). Dat helpt echt! Of ga actievoeren tegen onnatuurlijke schoonheid, ook heel verfrissend…

PPS oh ja, hetkanWel is niet photoshop vrij. Wij manipuleren onze foto’s ook. Maar niet om vrouwen virtueel af te slanken. Nee, wij houden van echte schoonheid.