Dolce far nienteSommige filosofen blijven in mijn hoofd hangen. Dat is bijvoorbeeld Plato, met zijn filosofie over de projectie in de grot en de idee van de wereld om ons heen die een weerspiegeling is van de originele spullen die wij niet in de echte oorsprong zien. Maar ook sommige ‘nieuwe’ filosofen behoren tot de categorie interessant. Deze is vooral ook lekker praktisch:

‘Wie de kunst beheerst van dolce far niente, ofwel het zalige nietsdoen, beseft dat een leven lang luieren geen voldoening geeft. Het krijgt pas zijn glans bij de gratie van het volle leven met afspraken, verplichtingen en deadlines.’

– Sebastien Valkenberg – Carp

Na twee weken in de volle zon op een luiereiland (voor de luxe westerling dan…) kan ik na een aantal dagen commerciële heksenketel niet anders dan dit beamen.

[adrotate banner=”34″]