Weet je waarom het niet leuk is om een lange moslim te zijn? Moet je eens proberen geiten te neuken als je zo lang bent…

In groep 5 wordt in de klas het bijbelverhaal van Jona besproken. De atheïstische leerkracht zegt: “Natuurlijk weten we dat Jona niet werkelijk door een walvis ingeslikt werd, want een mens past niet door de keel van een walvis.”

Een klein meisje achterin roept plotseling: “Ik weet dat het waar is, want het staat in de Bijbel! Als ik in de hemel ben, zal ik het zelf aan Jona vragen!” De leraar antwoordt: “Dat is een leuk idee, maar wat als Jona niet in de hemel is? Ik bedoel, stel dat hij in die andere plaats is, je weet wel…”. Het meisje antwoordt: “Dan mag u het vragen!”

Om voorgaande grappen kun je lachen of niet. En daar houdt het wat mij betreft op. Helaas is een goede grap in Nederland geen kwestie meer van goede smaak of gevoel voor humor. Zodra het onderwerp gelovigen betreft (lees moslims) dan kun je wachten op gerechterlijke stappen in het kader van de wet tegen discriminatie of je wordt met de dood bedreigd zoals cabaretier Ewout Jansen vorig jaar overkwam nadat hij de grap over lange moslims maakte.

Onlangs kwam het zelfs zo ver dat een cartoonist werd opgepakt omdat hij onder andere een cartoon had getekend van Anne Frank die door Mohammed van achteren genomen wordt. Dit kun je smakeloos vinden, maar ik vind het geen reden om iemand 30 (!) uur op te sluiten.

Mocht de cartoonist Gregorius Nekschot worden veroordeeld voor zijn tekeningetje dan is de strafmaat ook niet mals. Hij riskeert een straf van een jaar, twee in geval van herhaling, of een geldboete van 18.500 euro.

Even voor de goede orde: we hebben het over Nederland en niet over Marokko of Turkije! Sterker nog, in Marokka was enige tijd geleden ook gesodemieter over moslim-cartoons. Een ervan ging als volgt: een fundamentalist speelt met zijn kleine zoontje. Hij knuffelt hem en noemt hem ‘mijn kleine bommetje’.

In Marokko bleek een dergelijke bak goed voor een voorwaardelijke celstraf van drie jaar en een boete van ruim 7000 euro. Dat is dus lager dan de straf die Gregorius Nekschot in Nederland kan krijgen…

Gelukkig blijft dollen met atheïsten in Nederland volstrekt zonder gevolgen. Homo’s, ongelovigen, je kunt ze straffeloos uitmaken voor varkens en honden, ja zelfs naar de hel wensen. En zo hoort het!

Kom op gelovigen, accepeer het: in Nederland telt een geloof pas echt mee als het – zonder rechtsvervolging- in een zin genoemd kan worden met kontneuken.