Brandnetels gaan het helemaal worden de komende jaren. Bij terugkeer van een kraambezoek aan mijn broer viel mijn oog op een krantenartikel over brandnetel als materiaal voor kleding. Prikkelend idee. Bob Crabas – de eermalige oprichter van Marktplaats.nl – die samen met zijn vrouw het bedrijf Brennels heeft opgericht, ziet in brandnetelstengel de ideale vervanger van katoen: in tegenstelling tot die plant is brandnetel extreem goed bestand tegen ziekte en ongedierte. Dat scheelt flink in de milieukosten. De stof is sterker dan katoen, maar voelt desondanks zacht aan.

Brennels gebruikt twee speciaal geteelde brandnetelsoorten om stoffen uit te vervaardigen. Bekijk de website van het bedrijf en/of bestel online. Goedkoop is het niet: de ontwikkeling van brandnetel zit nog in de startfase dus voor een jurkje tel je op dit moment nog behoorlijk bedrag neer.