Fantastisch artikel in de NRC over carrotmobbing. Uitgangspunt: je verandert de wereld het beste door iets positiefs te doen. Dus in plaats van een slecht bedrijf te boycotten, kun je ook een goed bedrijf helpen. Ofwel, gebruik de wortel in plaats van de stok. Bij Carrotmobbing koopt een via internet samengebrachte mensenmassa voorraden op in een winkel. Als tegenprestatie belooft de winkel een gedeelte van de opbrengst duurzaam uit te geven, door bijvoorbeeld de isolatie te verbeteren of betere koelingen aan te schaffen. Het bedrijf met het beste aanbod krijgt bezoek van een grote Carrotmob fanclub. Die kopen allemaal wat. Het bedrijf zet daarmee zoveel extra om, dat de investeringen in het milieu gelijk worden terugverdiend.

De Verenigde Staten (leuk filmpje hier), Canada, België, Finland, Frankrijk en Duitsland hebben al uitgebreide ervaring met carrotmobbing. En sinds afgelopen vrijdag Nederland ook, voor het eerst – notabene bij een Jumbo in Odijk! Jammer alleen dat er meer pers was dan klanten… Maar goed, dit was ook maar het begin en dit goedaardige virus begint zich te spreiden. Dus hou op met wortelschieten en meld je via Facebook aan voor nieuwe carrotmob acties.