Milieuvriendelijk barbecuen
Het is weer barbecueweer! Een zomerse dag en uit alle schuurtjes en hokjes komen weer bakplaten en rekken in alle vormen en maten. In alle tuintjes gaat de uitvergrote braadpan weer aan.

BBQ-en is natuurlijk gezellig, maar met deze zeven tips van milieucentraal.nl en oneworld.nl wordt het ook nog milieuvriendelijk, want… milieubewust bakken en braden is best mogelijk. En niet eens zo lastig als je denkt.

1.  Koop een barbecue die zo groot (of juist klein) is als bij je past. Je hebt geen scottelbraai van een meter nodig met twee personen. Voor feestjes kan je altijd nog een enorme braai huren bij je slager.

2. Broeikasgassen en fijn stof zijn snel veroorzaakt. En er is geen extra goede brandstof, behalve diegene die zuinig gebruikt wordt.

3. Minder vlees en wat meer groenten, fruit en brood doen wonderen. Ook goed voor de inwendige mens. En… alles kan biologisch, ook die hamburger of speklap die moet sissen.

4. Houd rekening met seizoensgroenten. Met deze handige tool zie je precies welke groenten er nu worden geoogst.

5. Wijn, bier en sap zijn ook biologisch verkrijgbaar. Ze zijn heerlijk!

6. Koop je altijd plastic borden? Of weggooibestek? Met zijn allen de afwas doen is echt heel gezellig! En een stuk milieuvriendelijker.

7. Denk aan je buren. Zij vinden rook niet altijd leuk. Laat ook spullen niet heel lang buiten de koelkast, het is niet goed voor jou en je medebarbecuers.