Wie echt wil veranderen, kan zijn populariteit snel verliezen, zelfs als je met het woord “Change” de verkiezingen hebt gewonnen. Voor de meeste Amerikanen is Obama nu een socialist. En daar houden ze niet van, aan de andere kant van de plas.
Zo is er nu een poster van Obama in omloop, waarin hij wordt afgeschilderd als The Joker uit Batman. Deze afbeelding is erg populair in Los Angeles. De poster duikt op in allerlei openbare plaatsen in Hollywood, de maker is onbekend.

Obama als The Joker

Obama als The Joker

Waarschijnlijk zijn de makers geen fans van zijn systeem voor gezondheidszorg. Maar wat me nog het meest opvalt, een meerderheid van de reaguurders op The Hollywood Gossip is het eens met de poster. 52% stemt: “Way to tell it like it is!” Obama’s ‘honeymoon’ is nu goed voorbij. Al zijn er ook mensen die het veel te ver vinden gaan om Obama neerzetten als een terrorist, zelfs als het een fictieve is.

Persoonlijk vind ik dat mensen alles mogen zeggen in een poster. Maar ik snap dit niet helemaal, want het systeem lijkt mij een goed idee voor een land waar zoveel mensen niet de zorg kunnen krijgen die ze wel keihard nodig hebben.