De zomer is al een poosje aan de gang maar, afgezien van een mooie week eind juni, hebben we er weinig van gemerkt. Gisteren hoorde op radio 2 een klacht van horeca-eigenaren in badplaatsen, over te weinig inkomsten door de tegenvallende zomer. Ze voegden eraan toe: “Nederlanders zijn verwend. Ze verwachten een strakblauwe hemel en een stralende zon, maar je woont in Nederland. Dat is gewoon niet zo. Het is ook lekker aan het strand wanneer er bewolking is en de thermostaat 22 graden aangeeft.” Ik knikte tegen mezelf: ze hebben een punt. Maar ja: als je niet zelf naar de zon gaat, dan zou het zo fijn zijn als hij wél een bezoekje aan jou brengt. Gelukkig hebben ze voor het eind van de week het bezoek van de grote, gele bal voorspeld. Hoera!

Ik ben geen zonaanbidder. Ik vind het heerlijk in de zon, maar dan wel als ik in een verkoelend zwembad lig. Of onder een parasol. Nu ik zo achter mijn bureau op kantoor zit en nog eens naar de wolken buiten kijk (en mezelf zielig vind omdat iedereen hier op vakantie is, behalve ik!), visualiseer ik mezelf op een hangmat. Zo’n grote gekleurde, die tussen twee bomen hangt, bij voorkeur op een wit strand met een blauwe zee onder de schaduw van twee palmbomen (ja, ik behoor ook tot die verwende Nederlanders ja. Dromen mag…).

Oké, een wit strand en een blauwe zee zijn wellicht niet zo snel te regelen in Nederland, maar een lekkere hangmat is niet zo moeilijk. Dus als je zelf voor die twee bomen zorgt, dan heb ik een hangmat-tip voor je. De ShivaSmile XXL Of je nu alleen, met je lief of met je kids wilt relaxen: het is mogelijk. Het doek is namelijk 260 x 230 cm. En maak je geen zorgen of hij sterk genoeg is: de XXL kan minstens 180 kilo dragen.

Nog een reden om te kiezen voor de ShivaSmile worden de ShivaSmile hangmatten op eerlijke wijze geproduceerd in Zuid-India en worden voor iedere verkochte hangmat 2 cacaobomen aangeplant in Ecuador. Dat ligt dus extra lekker in een ShivaSmile! Leuk detail: de belangrijkste betekenis van ‘Shiva’ is welzijn. Dus met het aanschaffen* van de ShivaSmile ben je goed bezig voor je eigen welzijn én dat van een ander.

Ik wens jullie veel relaxplezier de komende hittegolf. Ik ga op zoek naar twee bomen!

*De hangmatten zijn verkrijgbaar bij webwinkel More than Hip!