Hele bossen spoelen we door het toilet. Toiletpapier wordt slechts enkele seconden gebruikt, maar de schade voor milieu en klimaat zijn veel groter dan die van een benzineverslindende Hummer, aldus mensen die het weten kunnen.

Beter een gat in je hand, dan een hand in je gat

…want met WC-papier veeg je de wereld schoner


Mijn voorstel is daarom om voortaan een kleine belasting te heffen op het gebruik van toiletpapier. Ik bedoel, als de commissie Brinkman een belasting-heffing op internet mag voorstellen, alleen maar om kranten te redden die juist heel veel bossen kosten, dan mag de commissie Frissewind toch wel belasting vragen voor toiletpapier om die bossen weer te redden?

Meteen in heel Europa invoeren die regel, want daar verbruiken we 22 miljard rollen per jaar. Met 1 cent belasting halen we dan 220 miljoen euro op. Een mooi bedrag om te investeren in duurzame energie!

In Friesland draait het dorp Makkinga al helemaal op stront, en wat zou het mooi zijn als we van die 220 miljoen euro een hele stad op toiletpapier laten draaien.

En nee, diarree wordt niet belastingaftrekbaar in mijn plan!