Officieel ben ik vanaf vandaag Toos Werkloos. Werk-Loos. Werk-uh-loos. Totdat ik een nieuwe baan vind en, ‘The Secret’-denker als ik ben, die baan staat natuurlijk al om de hoek te wachten op mij. Ik moet alleen nog even afslaan…
Ik ben nog nooit werkloos geweest, sinds ik ben gaan werken in 2000. Wat heet – ik werk al sinds mijn vijftiende en heb altijd, naast mijn school en studie, een baantje gehad.

Werkloos zijn is dus totaal vreemd voor mij. Dus naast dat ik erg graag wil genieten van de pas verworven vrijheid, voel ik me nu – nog geen vier uur officieel werkloos – ook een beetje schuldig. Ik wil niet deze vrijheid weggooien aan nutteloos filmpjes kijken en staren naar mijn prachtige balkonnetje. Ik ben geen nutteloze Toos, ik wil graag een productieve Toos zijn!

Gelukkig hebben ze bij So Chicken een handige checklist bedacht, waarmee je je productiviteit kan opkrikken. Enkele nuttige tips:
1) Schrijf op wat je morgen wilt bereiken
2) Richt je in de ochtend direct op de vervelendste taak
3) Beloon jezelf steeds wanneer je iets hebt voltooid

Deze en meer nuttige tips staan op de website. Mocht je niet werkloos zijn en in wél een baan hebben, dan kun je ook productiever worden met deze checklist. Het is niet alleen voor de Tozen en Kozen Werklozen bedoeld. Nu kan ik met een gerust hart achterover leunen, ik heb namelijk de vervelendste taak al gedaan vanmorgen: mijn toilet is schoon.