Zou hij thuis ook strijken?

Zou hij thuis ook strijken?

Hoorde vandaag op BNR dat samen klusjes in de huishouding doen leidt tot verhoogde activiteit in de slaapkamer. Meteen even verder uigezocht, want je kunt maar beter goed geïnformeerd zijn in deze kwesties, vind ik persoonlijk.

Volgens de schrijvers Allan en Barbara Pease is er voor vrouwen geen groter afrodisiacum dan betrokkenheid bij het huishouden. Dat beweren zij in hun boek ‘Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde nodig hebben’.

“De meeste vrouwen willen dat de boel is opgeruimd. Als de keuken een rotzooi is na een geweldig etentje en ik vraag aan mijn vrouw: ‘Ga je mee naar bed’, dan wil ze niet. En als ze toegeeft, dan is ze er met haar hoofd niet bij. Ik geef niks om die vieze borden, maar als ik afwas en opruim en ook nog een rondje rond het huis loop en alle deuren op slot doe, heb ik een fantastische nacht.

Want ik heb voorzien in haar basisbehoefte: een nette omgeving en veiligheid. Ze voelt zich gekoesterd, begeerd en bewonderd. Dat is voorspel voor haar”, aldus Allan Pease.

Koken en danslessen zouden volgens het koppel hetzelfde effect hebben. Vandaag direct alle was gestreken en een cursus Tango dansen geregeld.