Heel, héél lang geleden ben ik naar Disney’s ‘De Kleine Zeemeermin’ geweest. In de bioscoop. Dat was nogal een uitje in die tijd. Het was kerstvakantie en ik was diep onder de indruk van ‘Ariël’. Sinds die tijd ging ik steeds vaker zwemmen en speelde dat ik de kleine zeemeermin was (Stiekem doe ik dat nog steeds…). Dat ik blond ben en zij rood was geen onoverkomelijk iets. Het leek me echt geweldig om om zo snel te kunnen zwemmen, met zo’n prachtige staart. Maar aangezien het vrijwel onmogelijk is voor een mensenkind om een vissenstaart te kweken, heb ik uiteindelijk de droom om een magisch wezen te worden opgegeven. Wat wél tot de mogelijkheden behoort is gebruik maken van de schatten die de zee te bieden heeft.

Het nieuwste uit de zee is een lippenbalsem, gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten. Daar word ik al heel blij van, maar het allerleukste komt nog: de balsem is verpakt in een echte schelp. Als de balsem op is, dan hoef je de verpakking dus niet weg te gooien, maar kan je het bijvoorbeeld gebruiken als sieradendoosje. Mocht je je nu afvragen of het verpakken in schelpen wel legaal en ecologisch verantwoord is, dan kunnen wij je geruststellen. De schelpen die gebruikt worden voor de Organic Island Shell Lip Balms worden namelijk niet actief gewonnen uit de zee, maar mogen worden geraapt vanaf speciaal daarvoor toegewezen stranden. Hierdoor wordt het natuurlijke, biologische evenwicht van de zee niet verstoord. De schelpen die niet worden geraapt worden vernietigd door de overheid tijdens opschonen van de kustlijn. Een win-win situatie voor iedereen dus.

WIN!
Voor dochters die dolgraag net als Ariël zou willen zijn, of echtgenotes die stiekem proberen te zwemmen als een meermin, is dit het perfecte duurzame Sinterklaascadeau. Voor de prijs hoef je het in geen geval te laten: ze kosten van € 7,95 tot € 12,95 per stuk. Maar je kunt ook een schelp winnen bij hetkanWel. Wij mogen een aantal lippenbalsems weggeven. Wil jij kans maken op zo’n leuk cadeau voor jezelf of een ander, stuur dan voor 30 oktober 2009 een e-mail naar marliesschrijft@gmail.com, met als onderwerp “Organic Island”.

Kijk voor meer informatie over de Organic Island Shell Lip Balms op de website.