Groen en mooi zijn kost soms wat moeite. (c) foto Eflon, http://www.flickr.com/photos/eflon/

Groen en mooi zijn kost soms wat moeite. (c) foto Eflon

(Gastbijdrage door Marije Vermeulen. Zelf ook een blog schrijven?) Wat smeren we nu eigenlijk dagelijks op ons lichaam? Zijn we ons daar wel voldoende van bewust? Cosmetica- en verzorgingsproducten bevatten schadelijke stoffen zoals synthetische muskverbindingen en ftalaten. Schadelijk voor milieu en mens.

Ftalaten kennen we als weekmakers in plastic. Maar wist je dat het ftalaat DEP ook als fixatiemiddel wordt gebruikt? Krijg je van die mooie, volle wimpers van. Jammer dat ze je hormoonhuishouding danig kunnen verstoren, om naar niet te spreken van mogelijk kankerverwekkende stoffen. Heb je straks helemaal geen wimpers meer…Klinkt hard, maar goed voor je lichaam is het niet. Trouwens, hebben we echt een mascara nodig die onze wimpers verlengt en dubbel zoveel volume geeft? Geloof je dat überhaupt? Een “groene” mascara doet het net zo goed.

Wist je trouwens dat in bijna alle deo’s aluminiumoxide zit? Een metaal, giftig voor ons lichaam. Oke, een gifvrije deo dus. Weet wel dat die aluminiumoxide ervoor zorgt dat we de hele dag fris ruiken. Koop je een gifvrije deo, neem hem dan mee in je tas en check regelmatig even je okselfrisheid (discreet alsjeblieft). Tja, je moet er iets voor over hebben!

Voor alle cosmetica en verzorgingsproducten geldt: let op het BDIH en ECOCERT keurmerk, dan weet je dat je echte, gecontroleerde natuurcosmetica koopt. Bekende merken met dit keurmerk zijn o.a. Weleda, E-line en Dr. Hauschka. Tegenwoordig ook verkrijgbaar bij Etos of DA. Scheelt je weer een tripje naar de natuurvoedingszaak…Of nog makkelijker, surf eens vanuit je luie stoel naar www.degroenedrogist.nl. Leuk om te vermelden is dat zij alles in gerecycled materiaal versturen en een deel van hun winst naar een goed doel gaat, dat door klanten zelf gekozen wordt.

Een beter milieu, een gezond lichaam, het begint met wat je op jezelf smeert!

(Foto: Eflon — Flickr)