Foto: Center for Neighborhood Technology, Flickr

Foto: Center for Neighborhood Technology, Flickr

De afgelopen anderhalf jaar is de prijs van zonnepanelen flink naar beneden gegaan. Hierdoor zijn zonnepanelen, ook zonder subsidie, een buitengewoon rendabele investering geworden.

Bij het zoeken naar een zonnepanelenleverancier kun je verschillende leuke systemen vinden. Op de site zonnepanelen-info.nl kun je vervolgens de terugverdientijd berekenen. Bij de systeemprijzen van een leverancier die wij vonden kan een gemiddeld gezin in 12 jaar tijd de aanschafkosten van de zonnepanelen terug verdienen. Daarna begint het grote verdienen. Op het bekeken syteem zit een productiegarantie van 25 jaar en dit zou volgens de rekenhulp betekenen dat je in 25 jaar bijna 26.000 Euro voordeel kan behalen.

Wellicht zullen er een paar duizend euro van dit getal afmoeten vanwege bijkomende kosten in het onderhoud. Maar zelfs dan blijft het een investering met een bijzonder goed rendement. Daarbij breng je in één klap je uitstoot van CO2 voor elektriciteit naar 0, en maak je jezelf een stuk onafhankelijker van de fossiele energie industrie.

Begin 2010 en het nieuwe decennium op een goede manier door vanaf nu je eigen energieleverancier te worden!