100dagenkraanwater

Kraanwater moet vanzelfsprekend zijn
Het lijkt misschien een druppel op een hete plaat, maar elke giant leap for mankind begint toch met een small step? Kraanwater drinken is die kleine stap naar iets groters. Daarom wil WeTapWater van kraanwater de nieuwe standaard maken.

Op 1 januari zijn Tom Niekamp en Tetsuro Niyazaki begonnen met 100 dagen lang enkel en alleen kraanwater te drinken. Ze doen dat om zelf meer te weten te komen over water en om kraanwater te promoten.

Waarom kraanwater?
Omdat het kan! In Nederland is het kraanwater lekker en gezond. Maar ook omdat het moet! Kraanwater drinken is de makkelijkste manier om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Ontginnen, verpakken en transporteren van water zorgt ervoor dat fleswater 500 keer meer CO2 uitstoot dan kraanwater. Daarnaast is het afval vaak niet of slechts gedeeltelijk afbreekbaar (slechts 20% wordt gerecycled) en veroorzaakt daardoor wereldwijd grote schade aan het milieu.

Kraanwater op kantoor
Op kantoor moet je gewoon kraanwater kunnen drinken. Als je aan het werk bent, maar ook in de kantine. Maar helaas is dat niet overal het geval. Bijvoorbeeld in het hoofdkantoor van ABN-AMRO Amsterdam kun je simpelweg geen kraanwater krijgen bij de lunch, tenzij ze met hun glas naar de wc lopen. WeTapWater vindt dit onacceptabel en maakt daarom de bedrijven die kraanwater schenken in kaart en kenbaar op hun site.

Kraanwater in de horeca
Kun je in het cafe of in het restaurant om een glaasje kraanwater vragen? Heb je het recht op water dat niet gebotteld is? Hier is nog steeds onduidelijkheid over. Om onduidelijkheid hierover weg te nemen, vraagt WeTapWater ondernemers kraanwater op de menukaart te zetten en dit aan te geven door een sticker op de deur te plakken.

Wil je meer weten over dit initiatief of wil je hieraan deelnemen, ga dan naar http://www.wetapwater.nl voor meer info.