Foto DoTwee maanden geleden kocht ik in een duurzame, gezonde en biologische bui een flacon Eco Klok afwasmiddel. Ik wist het zeker: dit wordt mijn nieuwe merk. Het zag er veelbelovend uit: lekker simpel, blauw en de tekst beloofde ook wat: zacht, schoon en vertrouwd. Maar helaas, de buitenkant bleek niet alles.

Vier maanden later ben ik blij dat de flacon bijna leeg is. Ik heb elke keer het idee dat ik meer en meer moet gebruiken, omdat spullen moeilijk of niet schoon zijn als ik een paar druppels of de aanbevolen dosering van 1 theelepel door het water heb gedaan. Ik heb ook nooit het idee dat mijn vaat schoon ruikt. Een lekkere bijkomstigheid bij afwassen vond ik vroeger altijd: de rest van de keuken ruikt ook weer fris.

De grootste tegenvaller vind ik nog wel de zachtheid. Mijn handen voelen allesbehalve zacht aan na gebruik van deze vloeistof. Ik heb meer uitgedroogde en pijnlijke handen dan ooit, de handencrème vliegt erdoorheen. En dit ondanks het teken van het huidfonds op de verpakking.

Het zal niet geheel eerlijk zijn om het merk op deze twee eigenschappen af te schrijven. Toch merk ik elke keer als ik met de fles geconfronteerd wordt enige teleurstelling. Over een week is de flacon leeg. Terug naar het oude vertrouwde merk. Met geur en aan één of twee druppels absoluut genoeg! Aan eenieder die overtuigd is van de kracht van Eco Klok, haal me hieronder over om toch door te zetten…