Mommy-Milk-Cheese

Foto: 2achel, Flickr

Een enigszins bevreemdende maar heuse hype in het Verenigde Staten van Michelle Obama: “Mommy’s Milk”, een nieuwe kaassoort, speciaal voor fijnproevers. Je belegde boterhammetje zal nooit meer hetzelfde zijn.

Daniel Angerer, eigenaar en chefkok van restaurant ‘Klee Brasserie’ in New York, is een liefhebber van natuurlijk voedsel, fair food en biologische streekproducten. En nu heeft hij het woord “natuurlijk” een geheel andere dimensie gegeven: sinds kort serveert hij een exclusieve kaassoort “Mommy’s Milk”. Exclusief, want het is zijn zwangere vrouw die de hoeveelheid melk die Angerer nodig heeft, kolft.
Reizen en speuren culinaire freaks de wereld af naar bijzondere gerechten en ingrediënten, in dit geval ligt de leverancier dus op het kussen direct naast de New Yorker.
Aanleiding gaf baby Arabella, die deze hoeveelheden niet weg kon krijgen en toen weggooien een doodzonde leek, begonnen de creatieve kwaliteiten van de chefkok zich al snel te roeren. Met, na een fase van experimenteren, deze zachte kaas als resultaat.

 

Feedback
People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), de grootste organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten van dieren, is er reuze blij mee. Evenals creatievelingen in de kooksector en innovatief ingestelde particulieren. Maar afgaande op vele websites zit de meerderheid van de mensen die online op het nieuws reageren, niet op deze kaas te wachten. De reacties variëren van ‘ yak’ tot ‘getuigt van slechte smaak’ en ‘laat moedermelk aan de kinderen’.

Angerer zelf vindt het erg gezond en natuurlijk, en nodigt elke twijfelaar uit te komen proeven van zijn smaakcreaties.
Wat vind jij ervan?

 

Zelf proberen?
Mijn respect heb je. Het stap-voor-stap-recept staat op de website www.danielangerer.com. Veel plezier en als de smaakbeleving je tegenvalt, gewoon doorslikken en just say ‘Cheese’…


Bronnen: Blog.peta.org, Inhabitots.com, DanielAngerer.com


Door: Erwin Polderman
Redacteur De Betere Wereld, en allround (cultural) creative
(Twitter:) @_Erwin

.