appelsientje_web_front_nlLokaal geproduceerd voedsel , makkelijk en betaalbaar verkrijgbaar. Goed voor mens, dier en milieu, niet per se in die volgorde. Het kan. Veel mensen willen inmiddels eerlijk voedsel. Gelukkig wel. En dan zijn er altijd bedrijven die daar op in springen, die dergelijke wensen misbruiken. Om beter te verkopen.

Zoals FrieslandCampina met Multi Vitamientje Hollands Fruit. Foodwatch analyseert: “Het fruit van dat sap komt niet uit Nederlandse boomgaarden. De vruchten komen uit heel Europa, en zelfs uit de hele wereld. Maar níet uit Nederland. Hollands Fruit is je reinste bedrog. Campina wil dat u betaalt voor 1,5 liter gezoet water en vruchtensap dat niet komt uit het land dat erop staat: Holland. Aangevuld met vitaminen en aroma’s uit de fabriek. “

Persoonlijk word ik altijd zo misselijk van deze marketing trucs. Niet voor niets vluchtte ik ooit uit de reclamewereld: ik werd betaald om leugens te verkopen. Dat is nog steeds niet veranderd. Laat Campina weten dat je eerlijke info wilt. Voer actie met Foodwatch. Ik heb het al gedaan.