De Duitse herdershond Buddy heeft het huis van zijn baas in Alaska gered door de hulpdiensten naar een brand te leiden. Buddy verbaasde zijn baas en de reddingsdienst door zijn intelligente gedrag. Op de video zie je hoe Buddy bij kruispunten wacht en de juiste weg wijst.

Ben Heinrichs woont in een afgelegen gebied in Alaska. Door een ongeluk ontstond er brand in de schuur naast zijn huis. Hij riep tegen zijn hond Buddy: “we moeten hulp halen”. Buddy rende prompt weg. Korte tijd later ontdekte een agent van de Alaska State Troopers waar Buddy was: hij stond te wachten op een kruispunt. Op het moment dat hij de auto van de agent zag, rende hij de goede richting op. De agent, die de route naar het huis niet wist, volgde de hond die de weg bleef wijzen door het afgelegen gebied.

Door Buddy kon de brandweer op tijd aanwezig zijn om het woonhuis dat dicht naast de brandende schuur stond te redden. De agent die Buddy volgde was onder de indruk van de hond: “Toen ik eindelijk aankwam, haalde Buddy me uit de auto en dirigeerde hij me naar het huis. Het was onwerkelijk.”

Bron: NOS headlines