aardbei Slecht voedsel maakt meer kapot dan je lief is. In dit geval zijn het de pesticiden op je fruit en groenten. Ze lijken namelijk ADHD te veroorzaken! Een gezamenlijk onderzoek van de universiteit van Montreal en Harvard legde de link. Kinderen met een hoge concentratie van een bepaald landbouwgif in hun urine bleken vaker aan de aandachtstekort/hyperactiviteitstoornis ADHD te lijden. Op zich logisch. Het doel van pesticide is schade toebrengen aan het zenuwstelsel van bijvoorbeeld insecten die landbouwgewas bedreigen. Dat het een dergelijk effect heeft op het menselijk brein lijkt mij een uitgemaakte zaak. Ongeruste ouders krijgen alvast een advies van onderzoeksleidster Bouchard: geen insectenspray in huis gebruiken en geef kinderen biologisch, dus onbespoten fruit en groenten. Hoewel de wetenschapper snapt dat het duurder is om gifvrij te eten, denkt ze dat het voor hun toekomstige gezondheid het zeker waard is…

Lees ook:

Biologische landbouw kan de wereld voeden

Eetbaar groen op je balkon of achtertuin