Foto: tibchris, Flickr

Foto: tibchris, Flickr

Oke, u bent inmiddels overtuigd en u wilt graag zonnepanelen aanschaffen. Nu is de vraag waar u die kunt halen. Er zijn inmiddels verschillende tientallen leveranciers voor zonnepanelen te vinden in Nederland.

Als eerste  is de Vereniging Zonnestroom Producenten een goede bron om informatie te halen als u op zoek bent naar een goede leverancier. Zij zijn volledig onafhankelijk en komen op voor de belangen van gebruikers van zonnepanelen. Op hun website www.zonnestroomproducenten.org kunt u meer informatie vinden onder het kopje leveranciers.

Daarnaast vindt u hieronder een lijst van leveranciers, (samengesteld door greenchoice) die volgens hun ervaringen panelen van hoge kwaliteit leveren, inclusief garantie op de installatie. Dit zijn:

Re-Source Renewable Energy: www.resourcesolar.nl
Zonnefabriek: www.zonnefabriek.nl
Awizon: www.awizon.nl
New Energy systems: www.newenergysystems.nl
Solar NRG: www.solarnrg.nl
Buro Wilders:  www.buro-wilders.nl
Esdec: www.esdec.nl
Energieker: www.energieker.nl
BeldeZon: www.beldezon.nl
Besseling:  www.besseling.nl
Solar-id: www.solar-id.nl

Als we dan als laatste naar de prijzen kijken, dan is Met de Zon: www.metdezon.nl een echte prijsvechter. Ze zijn echter vrij nieuw en veel gegevens over ervaringen zijn er nog niet te vinden buiten een forum op TROS Radar die ze noch positief noch negatief beoordeeld tot nu toe.

Zo heeft u in ieder geval een begin waar u terecht kunt voor zonnepanelen, het is verstandig offertes aan te vragen bij verschillende partijen omdat er soms een groot verschil kan zitten in de prijzen terwijl de kwaliteit daar niet direct aanleiding toe geeft.

En heeft u  zelf positieve of negatieve ervaringen met een leverancier, reageer dan vooral ook op dit artikel zodat mensen hier direct van uw ervaringen kunnen leren. Zo kunnen we elkaar helpen zo snel mogelijk Nederland 100% duurzaam te maken en de energie opwekking verder te democratiseren.

Special zonne-energie
Op hetkanWel leggen we jou van A – Z uit hoe je een zonnepaneel op je dak kunt krijgen. In een serie artikelen bespreken verschillende vragen die je over zonnepanelen kunt hebben. Lees er meer over op onze speciale pagina. Heb je zelf vragen die (nog) niet beantwoord worden? Stuur een mail naar mailhetkanWel@gmail.com en we nemen je vraag mee.

Lees ook