De tijd van romantische mix-tapes en opgenomen Mega Top 50 uitzendingen is voorbij. Je stapels cassettebandjes zijn dus behoorlijk overbodig geworden. Wat kan je er nog mee? Hieronder vind je 5 tips.

 

 

1. Goed geknoopt

Ontwerpers Alyce Santoro en Julio Cesar ontwerpen een stropdassenlijn, gemaakt van cassettebandjes. En ja, daar zit muziek in! 

2. Kunstwerk

Erika Iris Simmons, werkend onder de naam iri5, maakt prachtige portretten van casettebandjes. De werken zijn met grote precisie gemaakt en zijn een eyecatcher in het huis van elke muziekliefhebber.  

3. Kast nodig?

Ook Nederlandse creatievelingen zijn geïnspireerd door oude cassettebandjes. Zo schroefde ontwerper Patrick Schuur ze op een kast.

4. De muziekfestival portemonnee

Op een gemiddeld festival wil je zo min mogelijk bij je dragen maar er wel zo hip mogelijk bij lopen. Met deze portemonnee hoef je kleingeld in ieder geval niet meer in je regenlaars of BH te deponeren. De knutselaars onder ons kunnen het idee hier afkijken, de minder begaafde handwerkers kunnen er hier een kopen.

5. Unieke ketting

Ook al gespot, een uitermate hippe ketting voor modegevoelige types. Met een oud Run DMC bandje doe je het uiteraard beter dan met de Bodyguard Soundtrack maar een statement maak je hoe dan ook. Nog wel een bandje over? Hier vind je een handleiding voor je doe-het-zelf casetteketting.

Lees ook:

Stofzuigers gemaakt van oceaanafval

Rijk worden van gebruikte luiers