Afbeelding: screenshot De Betere Wereld

Een groene, eerlijke en leuke pc ligt nog niet in de winkel. Dat leerde ik van mijn interviews met Kim Schoppink (Greenpeace) en Niels Oskam (Rank a Brand). Toch kun je als bewuste consument al wel een duurzame computer kopen. Dan moet je hem alleen even op maat laten maken. Slimme bedrijven als Ara Computers en Green Computer springen in het groene gat dat grote computerbouwers als Dell en Toshiba links laten liggen.

Bij deze bedrijven kun je namelijk een groene pc in elkaar laten zetten, die voldoet aan jouw verwachtingen. Ara Computers claimt op zijn website zelfs dat hun groene pc 85-92% energiezuiniger is. Kijk, zo’n pc kies je niet alleen voor de planeet, maar ook voor jezelf: een aangenaam verschil op je stroomrekening. Daarnaast wordt hardware hergebruikt en wordt afgedankte hardware niet in verre landen gerecycled, maar vlakbij in de Benelux. Vinden de kinderen in Ghana die werken op de vuilnisbelten waar onze pc’s nu vaak eindigen wel zo leuk.

Aanstaande woensdag interview ik Wim de Geus van Ara Computers. Laat gerust weten als je brandende vragen hebt voor deze groene pc pionier.

Meld je aan voor de speciale evenementen op 18 augustus en 15 september en zoek mee naar de groene pc. Zoek ook mee op Twitter #groenepc.