Ik zwom vroeger het liefst van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. De hele dag lag ik in het water, ik was een menselijke waterrat. Zwemmen had maar één nadeel, mijn zwembandjes. Ze zaten in de weg, ik was altijd langzamer dan de rest, het plastic zorgde voor rode plekken op mijn armen en last but not least: ik vond ze lelijk. Oranje en stom. Ik ging nog liever in mijn zwemvest zwemmen. Ook oranje, maar minder stom.

De kinderen van vrienden zie ik nu vaak nog met hetzelfde herkenbare boze hoofd de zwembandjes aantrekken die op zoveel plekken verplicht zijn. En om moeten ze, dat is logisch. Maar het kan nu ook leuker! En schoner, beter voor het milieu en kind.

Al eind juni kwam er een onderzoek uit dat de meeste zwembandjes voor kinderen niet veilig zijn. Ze bevatten giftige stoffen, weekmakers, en de ventieltjes kunnen zorgen voor verstikkingsgevaar. Niet iets waar je blij van wordt als ouder.

De oplossing is de Schlori, zwembandjes van katoen met de bevestiging rondom de borst. Je blaast het bandje op door de stof heen, want ze hebben geen ventiel, wat het veiliger maakt voor de kinderen. Ze zitten lekker zacht en ze gaan niet lek. Extra fijn: de zwembandjes komen als veiligste uit de Duitse Ökotest 2009, qua gebruik en wat betreft de afwezigheid van schadelijke stoffen.