Bron: Flickr.com – photoA.nl

De herfst is in volle gang: kortere dagen, minder zonlicht en een dalende temperatuur. Najaarsmoeheid ligt op de loer. Dit is een lichte vorm van het Seasonal Affective Disorder (SAD): een gemoedstoestand die ontstaat door de wisseling van seizoenen. De problemen bij SAD kunnen variëren van een licht vermoeid gevoel tot een zware depressie.

Eén van de meest opvallende symptomen is een verstoord slaappatroon. Sommige mensen slapen wel veertien uur per nacht en worden toch gebroken wakker. Of je nu aan SAD lijdt, of gewoon tegen de herfst opziet, deze tips helpen je de donkere dagen beter door.

Ruim je leven op
Niets is zo lekker als de dag met een opgeruimd gevoel afsluiten. Werk achterstallige mail weg en ruim je bureau op. Heb je morgen een drukke dag? Zoek alvast je kleren uit of pak je tas in. Zo ga je morgen de deur uit zonder stress en met een opgeruimd gevoel naar bed, waardoor je beter slaapt.

Doe aan lichte beweging
Ga niet joggen voor het slapen gaan. Een beetje dansen, yoga of stretch oefeningen doen is beter om de spanning van de dag los te laten.

Denk na over morgen
Wat zijn de drie belangrijkste dingen die je morgen wilt bereiken? Schrijf ze voor jezelf op, zodat je er ‘s morgens mee aan de slag kunt. Op die manier heeft je dag direct meer structuur!

Haal een frisse neus
Maak een lekkere wandeling om tot jezelf te komen, wat lichte beweging te krijgen en een lekkere frisse neus te halen. Van buitenlucht word je lekker moe en ontspannen!

Verwen jezelf
Een ontspannen bezigheid die ook nog eens goed is voor je zelfvertrouwen. Neem de tijd om jezelf lekker uitgebreid te verzorgen. Daarnaast krijg je een gezonder zelfbeeld en stijgt je zelfvertrouwen.

Bron: sochicken.nl, toostylish.com, gezondheidsplein.nl

Lees ook:

Maak je PC groener en mooier

Pornotaart mag niet bij HEMA (oneerlijke kleding wel)

Waarom vrouwen langer leven dan mannen