Ze worden al ‘meneer en mevrouw Groen’ genoemd: Richard and Rachelle Strauss in Engeland produceerden het afgelopen jaar slechts 1 kilo vuilnis.
“We hebben zorgvuldig alles herbruikt, recycled of laten composteren. We gingen zoveel mogelijk naar boerderij-winkels en brachten altijd onze eigen tassen of dozen mee zodat we geen verpakking nodig hadden. We maakten ons eigen brood en kochten vlees van een verantwoorde slager. Onze dochter Verona deed ook mee. Ze is dol op chips dus bewaarden we alle chips-zakjes en die hebben we naar de Filipijnen gestuurd waar ze er pennebakjes van hebben gemaakt. Het enige wat we uiteindelijk moesten weggooien waren scheermesjes, gebruikte pennen en kapot speelgoed”.
De familie denkt dat ze voor het nieuwe jaar niet meer vuilnis kunnen besparen. Ze willen zich daarom nu gaan richten op voorlichting aan andere families over hoe die op afval kunnen besparen.