Bron: Flickr.com – L@mie

Het Voedingscentrum en televisiezender RTL4 zijn een samenwerking aangegaan om overgewicht bij kinderen te verminderen. Het Voedingscentrum informeert en stimuleert de consument tot een gezonde, veilige en duurzame keuze van eten en drinken. Daarnaast stimuleren ze de voedselindustrie tot het creëren van een meer gevarieerd aanbod op het gebied van eten en drinken. Hun nieuwe doel is dus overgewicht bij kinderen verminderen. Ze hebben in RTL4 een partner gevonden om dit gevecht aan te gaan.

De basis voor een gezonde leefwijze is voor alle leeftijden gelijk: gezond eten en lekker veel bewegen. Maar kinderen tussen hun 4e en 18e jaar maken lichamelijk en geestelijk een enorme ontwikkeling door. Overgewicht bij deze leeftijdscategorie zit in een klein hoekje: er is de hele dag door eten beschikbaar en de kinderen zitten veel meer.

Help, mijn kind is te dik!
Voor ouders die willen weten of hun kind overgewicht heeft, is er een online platform en een test op www.onskindistedik.nl. Deze website hoort bij het televisieprogramma: ‘Help, ons kind is te dik’, dat op donderdagavond wordt uitgezonden op RTL4. Het Voedingscentrum werkt mee aan dit platform.

Maar het Voedingscentrum doet meer: bijvoorbeeld het uitbrengen van een boek met alles over gezond eten en bewegen met kinderen van 4 tot 18 jaar. Dit boek helpt ouders om thuis een gezonde basis te creëren voor schoolgaande kinderen.

Speel de quiz: hoe houd je jouw kind op gezond gewicht?

Bekijk de gallery: 6 tips om je kind op gezond gewicht te houden

Bekijk het dossier: Zo houd je kinderen op gezond gewicht

Bron: Voedingscentrum.nl

Lees ook:

In de IJsherberg komt zelfs het ijs van waterbuffels

Plastic tasjes verdwijnen uit de supermarkt

Bitter fruit in de Albert Heijn