Foto: Steve Beger, Flickr

Volgens het Canadeze boerenechtpaar Jane en Cameron Kerr lekt er CO2 uit de grootste ondergrondse CO2 opslag in de wereld, in Saskatchewan, Canada. Dit meldt de website Canadianbussiness.com. Het boerenechtpaar woont pal boven de opslag en vertelt dat grondwater vaak “bruist als frisdrank”. Verder vinden ze regelmatig kleine dode dieren in de buurt van zulke meertjes.

De opslag is een wat ouder olieveld waarin CO2 wordt gepompt om opwarming van het klimaat tegen te gaan en de laatste olie makkelijker uit het veld te krijgen. De bevindingen van het echtpaar worden ondersteund door een rapport van de organisatie Petro-Find Geochem. In de grond van het land van de familie Kerr worden zeer hoge concentraties CO2 gevonden: “De bron van de hoge concentratie CO2 is duidelijk het door mensen geinjecteerde CO2”, aldus het rapport. Het energiebedrijf achter de CO2 opslag, Cenovus, ontkent dat er sprake is van lekkage.

Lees het artikel op Canadianbussiness.com.