dopper
Wist je dat er in Nederland 500.000 plastic waterflesjes per dag weggegooid worden? Een flesje water is ook nog eens 1.000 keer zo duur als kraanwater. Pure verspilling dus. De hippe Dopper geeft gelukkig uitkomst, maar is het praktisch? En hoe eco is het nu helemaal? Wij van EcoGoodies vulden de Dopper met kraanwater en probeerden het uit.

Dutch duurzaam design

De Dopper is een Nederlands design van Rinke van Remortel. De Dopper is mooi vormgegeven en heeft ongeveer hetzelfde formaat als een Spa-flesje. Handig om mee te nemen dus, maar de Dopper heeft nog een streepje voor. Je kunt namelijk de bovenkant eraf draaien en gebruiken als glas. Het gaat bijna door voor een wijnglas – dus je kan hem ook meenemen als je buiten een biologisch roséetje wilt drinken.

Dopper geeft Simavi water

Een deel van de opbrengst van jouw Dopper gaat naar drinkwaterprojecten van Simavi. In ontwikkelingslanden helpt Simavi met het bouwen van waterputten, pompen en latrines – de basics voor een gezond leven. Maar zelfs de Nederlanders onder ons die eerst aan zichzelf denken moeten overtuigd zijn: een waterflesje in de winkel is even duur als 1000 liter kraanwater… met de Dopper ben je dus veel goedkoper uit.

Klimaatneutraal

Het is ongelofelijk hoeveel aandacht je krijgt met je eigen Dutch-design waterfles. Het intrigeert mensen dat het echt alleen maar een waterflesje is. Het draagt bij aan het besef dat kraanwater drinken veel logischer is. Je Dopper belandt immers niet op de plastic afvalberg, je bespaart daarmee vele gewone plastic weggooiflesjes. Nee, dan de Dopper: de coole flesjes worden in Nederland geproduceerd en zijn zelfs klimaatneutraal.

De scores

De Dopper is voor het grootste gedeelte gemaakt van gerecycled plastic en vrij van schadelijke stoffen (zoals weekmakers).

 

Dopper steunt via Simavi-projecten voor schoon drinkwater in  ontwikkelingslanden. Tevens is er bewust gekozen om de Dopper in Nederland te produceren.

Natuurlijk kun je een spa flesje even recyclen, maar die gaan hooguit een paar weken mee voordat het gaat stinken. De Dopper kan gewoon in de vaatwasser en gaat in principe je hele leven mee.

De Dopper is online te koop bij de BespaarBazaar, deze online webshop heeft de leukste ecogadget-collectie van Nederland, echt een bezoek waard. Een EcoGoodies aanrader! Bekijk alle reviews van BespaarBazaar op EcoGoodies.